Marea Britanie: UKIP și-a prezentat platforma anti-UE și anti-imigrație

by Genko Genko

Partidul pentru Independența Marii Britanii (UKIP) și-a prezentat miercuri platforma în perspectiva alegerilor legislative din 7 mai, dominată de două angajamente – ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) și limitarea masivă a imigrației.

Aflat la Thurrock, un oraș aflat pe malul Tamisei, liderul UKIP Nigel Farage a promis să organizeze „în cel mai scurt timp” un referendum în vederea părăsirii UE de către Marea Britanie în termen de doi ani și să sporească bugetul apărării dincolo de nivelul de 2% din PIB cerut de NATO.

De asemenea, politicianul eurofob britanic s-a angajat să reducă cu 75% ajutorul pentru țările în curs de dezvoltare și să favorizeze preferința națională prin instaurarea unui moratoriu de cinci ani asupra veniturilor lucrătorilor străini necalificați și a unui drept de intrare în Marea Britanie limitat și selectiv.

Farage s-a angajat, de asemenea, să pună în practică o „revoluție fiscală în favoarea micilor contribuabili într-o națiune suverană” care va avea controlul asupra propriilor legi, într-un spirit de „bună vecinătate în Europa.

La rândul său, co-președinta UKIP Suzanne Evans a calificat toate propunerile lui Nigel Farage drept „măsuri în direcția corectă”.

CITIȚI ȘI...