Marea Britanie solicită ca mărfurile sale să fie vândute în UE fără costuri suplimentare, după Brexit

by Genko Genko

Guvernul de la Londra a solicitat ca firmele britanice producătoare de mărfuri la standarde europene să-şi poată vinde produsele în UE fără a li se adăuga costuri suplimentare, chiar şi după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, informează The Independent.

Solicitarea Marii Britanii a avut loc luni, aceasta ar ajuta firmele britanice să evite eventuale obligaţii financiare suplimentare, dar contrazice în mod direct actuala poziţie a UE.

Săptămâna viitoare va avea loc la Bruxelles o nouă rundă de negocieri privind procesul Brexit. Există însă o diferenţă semnificativă între planul Marii Britanii şi actuala poziţie a UE, care prevede ca produsele aprobate la standardele europene de către Bruxelles înainte de Brexit să nu mai fie considerate legale pe piaţa de vânzări a mărfurilor Blocului comunitar, fără ca acestea să necesite o certificare.

Guvernul Marii Britanii a publicat de asemenea luni un document prin care recomanda un acord de reciprocitate pentru a asigura continuarea confidenţialităţii documentelor oficiale cu partenerii UE pe perioada în care statul britanic a fost membru al Blocului comunitar.

CITIȚI ȘI...