Malaysia Airlines 370: Premierul australian ”foarte încrezător” în semnalele detectate

by Genko Genko

Premierul australian Tony Abbot s-a declarat vineri ”foarte încrezător” în faptul că ultrasunetele detectate în sudul Oceanului Indian ar putea proveni de la cutiile negre ale zborului MH370, dispărut de mai bine de o lună, informează France Presse.

”Am redus considerabil perimetrul căutărilor și suntem foarte încrezători în faptul că semnalele care au fost detectate provin de la cutiile negre”, a afirmat Tony Abbot.

Australia coordonează eforturile internaționale în sudul Oceanului Indian, în încercarea de a găsi epava aeronavei Boeing 777, aparținând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord în timpul unui zbor pe ruta Kuala Lumpur-Beijing.

Vastele dispozitive navale și aeriene care au fost desfășurate în zona unde se presupune că avionul a căzut nu au descoperit nimic până acum decât niște semnale de înaltă frecvență, identice cu cele produse de cutiile negre.

Anchetatorii sunt într-o cursă contra cronometru pentru a găsi cutiile negre înainte ca balizele sonore să-și epuizeze bateriile, prevăzute să dureze teoretic 30 de zile.

Cu toate acestea, șeful Centrului australian de coordonare (JACC), Angus Houston, a declarat pentru AP, preluată de Ria Novosti, că — potrivit informațiilor sale — ”nu există încă niciun progres în căutare zborului MH370”.

CITIȚI ȘI...