Maia Sandu îndeamnă formațiunile pro-europene să susțină candidatura lui Andrei Năstase, chiar dacă și-au anunțat deja candidații proprii

Maia Sandu îndeamnă formațiunile pro-europene să susțină candidatura lui Andrei Năstase, chiar dacă și-au anunțat deja candidații proprii

„Dezbinarea este cel mai mare aliat al lui Plahotniuc și cel mai mare dușman al nostru”. Acesta este mesajul președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a îndemnat și alte formațiuni politice pro-europene să se alăture PAS în susținerea candidatului Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, la funcția de primar general al capitalei. Asta chiar și în cazul în care aceștia și-au înaintat deja candidații proprii.

„Am optat pentru unitate și am așteptat, și așteptăm și de la ceilalți actori care țin la Chișinău și la Republica Moldova, la viitorul european al Republicii Moldova, să ne urmeze exemplul și să opteze pentru unitate”, a fost îndemnul Maiei Sandu lansat în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

„Indiferent care sunt motivele acestor partide, pe care eu nu am de unde să le știu până la capăt, eu în continuare cred că dezbinarea este un lucru rău și nu e târziu pentru acești candidați anunțați deja, care ar putea să vadă la un anumit moment că șansele lor nu sunt prea mari, să se retragă și să susțină candidatul comun. Acesta este îndemnul meu pentru toți cei care țin la viitorul pro-european al Republicii Moldova și la faptul ca în fruntea Chișinăului să ajungă o persoană responsabilă, o persoană care nu face parte din clanul oligarhic a lui Plahotniuc și Dodon”, a reiterat liderul PAS.

Întrebată de ce dreapta este atât de dezbinată în Republica Moldova spre deosebire de stânga politicii moldovenești, Maia Sandu a menționat că, „stânga este, în mare parte controlată de la Moscova și acolo se impun metodele anti-democratice, inclusiv pentru a nu crea concurență” „Asta a făcut Moscova și în campania la prezidențiale, atunci când i-a oferit lui Dodon tot sprijinul. Acum vedem că sunt partide pe stânga care spun că, în genere, nu vor participa la aceste alegeri și mă întreb care ar fi motivul”, a opinat liderul PAS.

0