Maia Sandu: În calitate de președinte, voi întreprinde toate acțiunile necesare pentru a dizolva acest parlament

by D M
Distribuiti mai departe...

Candidatul PAS la președinție, Maia Sandu și-a înăsprit retorica privind lupta cu fenomenul corupției și declară tot mai apăsat că în calitate de președinte, va întreprinde toate acțiunile necesare pentru a dizolva parlamentul. Ea a spus despre acest lucru și astăzi la un brieging de presă. 

„În calitate de președinte, voi întreprinde toate acțiunile necesare pentru a dizolva acest parlament. Voi fi dură cu toți șefii și șefuleții care vor cere mită și vor pune presiune pe agenții economici. Vom pune capăt acestui dezmăț. E datoria noastră de cetățeni să ne salvăm țara din ghearele corupților și badiților. Fiecare dintre noi poate contribui la acest lucru” a spus Maia Sandu și a îndeamnat oamenii să iasă pe 15 noiembrie la vot, pentru a putea învinge toți hoții de la putere.

„E de datoria noastră să alungăm bandiții de la conducerea țării. El nu are nici o armă deopotrivă votului nostru. Nicio minciună nu poate opri un popor care e furat și batjocorit. Avem 10 zile în care să muncim împreună și să-l alungăm de la putere. Pe 15 noiembrie îl dăm jos și începem să rezolvăm probele adevărate ale țării”, a adăugat ea.

La același briefig, candidatul PAS la preșddinție l-a acuzat pe contracandidatul său, Igor Dodon că este disperat să rămână la putere și că întreprinde acțiuni grave în acest scop, una dintre care este să apeleze la ajutorul celor mai mari bandiți, în schimb eliberându-i de la închisoare sau micșorându-le termenul de condamnare.

„Acești bandiți umblă la libertate, merg la agenții economici și cu pistolul la tâmpla oamenilor cer bani pentru ca să finanțeze campania lui Igor Dodon. La fel, tot de dragul banilor, Igor Dodon i-a dat undă verde lui Veaceslav Platon pentru o nouă hoție bancară de proporții. Dodon pune la cale un următor furt al miliardului. Dodon le promite protecție tuturor hoților care îl sprijină în această campanie electorală. El este disperat, se simte ca o fiară încolțită și după ce a vândut țara este gata să vândă și viitorul oamenilor din R. Moldova”, a declarat Maia Sandu.

“O să începem o luptă crâncenă împotriva tuturor bandiților și a tuturor hoților. O să începem o luptă dură împotriva judecătorilor și procurorilor care-i protejează pe hoți și pe bandiți. Voi declara combaterea corupției prioritate de securitate națională și voi insista pe înăsprirea tuturor pedepselor pentru corupția politică. Voi insista pe însăprirea pedepselor pentru trădare de țară, așa încât, niciunul dintre ei să nu  mai îndrăznească să-și vândă țara și interesele cetățenilor”, a mai spus candidatul PAS la președinție. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.