Maia Sandu îl acționează în instanță pe Andrian Candu: Singura modalitate de a opri minciuna este responsabilizarea

by Genko Genko

Schimbul de replici între președintele Andrian Candu și Maia Sandu ajunge în instanță. Liderul PAS anunță că îl va acționa în judecată de președintele democrat al Parlamentului și va avea grijă ca procesul să fie unul de maximă rezonanță. În acest mod, Maia Sandu speră să oprească minciuna pe care ar spune Andrian Candu atunci când susține că Grigore Petrenco ar fi vizitat sediul PAS săptămâna trecută.

„Petrenco NU a fost la sediul PAS și NU l-am chemat la vreo întâlnire. Când minciuna întrece orice limită, nu are sens să te pui cu cei grei de cap și groși de obraz. Pe Candu îl dau în judecată. Vom avea grijă ca acest proces să aibă maximă rezonanță pe plan intern și extern. Singura modalitate de a opri minciuna este responsabilizarea”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook în urmă cu ceva timp.

Amintim că în ultimul timp cei doi au avut un schimb de replici tăioase. Asta după ce, vineri, în timpul ședinței Parlamentului, Andrian Candu a declarat de la tribuna din sala de presă a Parlamentului precum că Maia Sandu și Grigore Petrenco ar fi avut o întrevedere nocturnă în ajun, în cadrul căreia s-ar fi pus la cale organizarea protestului care a avut loc ieri.

Maia Sandu a comentat că „ceva se întâmplă cu președintele Parlamentului”, Andrian Candu, care „de la o vreme a devenit irascibil și incoerent”. „Ieri promova uninominalul, azi susține mixtul, mâine – cine știe ce-i mai trăsnește prin cap? Vrea să ia pâinea trollilor, spune minciuni, visează alianțe și întâlniri nocturne. Înțeleg de ce e speriat. Arde. Iar Nașul ar putea să-i întoarcă colacii”, a scris Sandu pe o rețea de socializare.

De altă parte, ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, Candu declara că Sandu, alături de Grigore Petronco, încearcă să pună presiune pe guvernare atunci când solicită FMI-ului și altor structuri europene să nu mai ofere sprijin financiar Republicii Moldova.

CITIȚI ȘI...