Maia Sandu confirmă invitația de a participa la audierile comisiei în cazul „Open Dialog”, dar cere audieri publice

Maia Sandu confirmă invitația de a participa la audierile comisiei în cazul „Open Dialog”, dar cere audieri publice

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, confirmă invitația de a participa la audierile în cadrul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației „Open Dialog”, însă solicită ca acestea să aibă caracter deschis. Potrivit ei, organizarea unei ședințe închise arată că „Parlamentul nu este interesat nici să afle adevărul, nici să asigure dreptul oamenilor la informare”.

„Dacă parlamentarii ar fi interesați de adevăr, ar organiza audieri publice, cu prezența presei, așa încât cetățenii Republicii Moldova să fie informați plenar. Minciunile lansate premeditat în public despre finanțarea PAS, inclusiv de către deputați în Parlamentul Republicii Moldova, trebuie deconspirate tot în Parlament și tot public, pentru că oamenii au dreptul să afle adevărul”, consideră Maia Sandu.

„Solicit să fiu chemată într-o ședință publică, pentru a mă adresa tuturor cetățenilor, dar nu într-o ședință închisă, în fața unei comisii compuse din reprezentanți loiali ai regimului Plahotniuc-Dodon”, a mai menționat liderul PAS pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Comisia de anchetă în cazul acuzațiilor de imixtiune din partea Fundației „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice a decis azi amânarea audierilor programate pentru săptămâna curentă. Acestea vor avea loc luni, 12 noiembrie.

Vedeți și: Comisia parlamentară de anchetă în cazul „Open Dialog” amână audierile programate pentru săptămâna curentă

Potrivit Parlamentului, decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor venite din partea unor persoane care urmau să fie audiate și care au invocat imposibilitatea de a da curs invitației.

Comisia de anchetă în cazul „Open Dialog” a fost formată de majoritatea parlamentară la data de 4 octombrie curent. PL, PLDM și PCRM au refuzat să înainteze candidaturi care să facă parte din comisie, aceasta fiind formată doar din deputați ai PD și PSRM. Prima ședință a comisiei a avut loc vineri, 2 noiembrie, reprezentanții mass-media fiind invitați doar pentru filmări protocolare.

0