Mai mulţi pescari din Cahul au fost amendaţi de poliție pentru pescuit în perioada de prohibiţie

by Genko Genko

Poliția de Frontieră a identificat doi cetăţeni moldoveni cu vârste de 19 şi 33 ani, în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit comercial, chiar dacă ne aflăm în perioada de prohibiţie la pescuit.

Asupra bărbaţilor, care nu au putut prezenta documente justificative pentru desfăşurarea activităţii de pescuit, au fost descoperite 750 metri de plasă. Celor doi le-au fost întocmite procese verbale cu aplicarea unei amenzi de 10 u.c. Inspectoratul Piscicol din orașul Cahul va continua cercetările.

Mai târziu, în aceeaşi zi şi în acelaşi sector, Poliţia de Frontieră a reţinut alţi doi pescari moldoveni, dintre care unul era minor şi s-a ales doar cu o avertizare. Celălalt moldovean pentru încălcarea regimului de frontieră a fost amendat cu 400 lei.

În urma unei operațiuni, efectuată la sfârșitul săptămânii trecute, oamenii legii au scos din apele râului Prut 12 plase monofilament.

Perioada de prohibiţie va dura până în data de 30 iunie inclusiv, iar acţiunile de patrulare pentru combaterea braconajului piscicol se vor realiza frecvent.

CITIȚI ȘI...