Mai multe baze militare din Siria au fost atacate cu rachete

Mai multe baze militare din Siria au fost atacate cu rachete

Armata siriană susține că mai multe baze militare din provinciile Hama și Alep au fost lovite, aseară, de rachete. Siria denunță o nouă agresiune, dar nu a identificat sursa atacului, scrie România Liberă.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, ONG care monitorizează conflictul, a confirmat că tirurile au avut loc. Presa internaţională speculează că rachete ar fi putut fi lansate din Israel, informează Digi24.

Unul dintre locurile atacate este o bază militară folosită de miliţii susţinute de Iran.

În acelaşi timp, forţele guvernamentale siriene continuă o operaţiune militară începută acum 11 zile în sudul Damascului, în zone controlate de ISIS. Acolo este şi o tabără de refugiaţi palestinieni, care ar urma să fie evacuaţi.

„Siria este expusă unei noi agresiuni, cu câteva baze militare din zonele rurale din Hama şi Alep vizate de rachete inamice”, a comunicat o sursă din cadrul armatei siriene, fără să ofere detalii suplimentare.

Televiziunea de stat siriană a transmis că atacul s-a produs duminică seară, în jurul orei locale 22.30.

Israelul a efectuat în ultimii ani numeroase raiduri aeriene în Siria, vizând în special transporturi de armament iranian spre mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luna aceasta că Israelul va continua să acţioneze împotriva Iranului în Siria.

Regimul de la Teheran, unul dintre inamicii Israelului, se numără printre principalii susţinători ai Administraţiei Bashar Al-Assad în conflictul din Siria şi a jucat un rol major în recentele victorii ale Armatei siriene, mai notează România Liberă.

0