Magistratul Ion Druță, unicul candidat la șefia CSJ, propus Parlamentului spre numire

Magistratul Ion Druță, unicul candidat la șefia CSJ, propus Parlamentului spre numire

Cel puțin trei persoane cunoscute în țara noastră poartă numele de Ion Druță. Este vorba de marele scriitor moldovean Ion Druță, de mai mulți ani stabilit cu traiul la Moscova, interlopul Ion Druță, cunoscut în lumea criminală ca „Vanea Pisateli”, dar și judecătorul Curții Supreme de Justiție, cu același nume. Ultimul dintre ei este și candidatul propus Parlamentului la funcția de președinte al CSJ. Comisia juridică, numiri și imunități a examinat azi propunerea acestuia și a decis înaintarea sa spre funcția vacantă.

În ședința de astăzi, membrii Comisiei au susținut propunerea Consiliului Superior al Magistraturii în acest sens, chiar dacă Ion Druță este unicul candidat înaintat.

Președintele Curții Supreme de Justiție este numit de Parlament pentru o perioadă de patru ani. Aceasta urmează a fi examinată și votată de plenul Parlamentului.

Vedeți și: (Q.E.D.) Mihai Poalelungi, ales în funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Consiliului Superior al Magistraturii

Amintim că funcția de șef al CSJ a rămas vacantă ca urmare a deciziei lui Mihai Poalelungi de a renunța la aceasta în favoarea funcției de judecător la Curtea Constituțională, fiind ales și în funcția de președinte al CC, exact în ziua numirii sale de către Parlament.

0