Magistraţii au pronunţat sentinţa motivată în dosarul lui Veaceslav Platon

by Genko Genko

Magistrații Judecătoriei Buiucani au pronunţat, astăzi, sentinţa motivată în dosarul controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon. Acesta a fost prezent la ședință.

Potrivit deciziei de condamnare, pedeapsa de 18 ani va fi calculată din momentul reținerii lui Veaceslav Platon. Astfel, acesta a stat deja 9 luni după gratii, urmând ca următorii 17 ani și 3 luni să-i petreacă în închisoare.

Unul din avocații lui Platon a declarat că vor face apel, deoarece magistrații i-au încălcat acestuia toate drepturile care rezultă pentru un proces echitabil.

„Ședința fost secretizată, iar inculpatul înlăturat de la proces. O condamnare cu ușile închise. Inculpatul nu poate să încalce legile prin tăcere. Se simte rău după ce a fost torturat, a scris plângeri că a fost înlăturat din sala de ședințe, nici măcar nu a vorbit”, a declarat avocatul lui Veaceslav Platon.

Amintim că, Veaceslav Platon a fost condamnat, la mijlocul lunii aprilie, la 18 ani de pușcărie, fiind privat și de dreptul de a ocupa anumite funcții în sistemul bancar timp de 5 ani.

În ceea ce privește sechestrul pe bunurile sale, în sentință se arată că Platon a rămas fără 100% din acțiunile sale la o companie de brokeraj, fără peste 80% din acțiunile unei alte companii, dar și fără 83,12% din bunurile firmei „Asito”. Condamnatului i s-au luat și două apartamente situate în sectorul Botanica al capitalei. În total, s-a încasat un prejudiciu de peste 800 de milioane de lei.

Mai mult, tot Platon va fi obligat să achite și cheltuielile de judecată. Suma a constituit 85.810 lei. Totodată, el va trebui să dea bani și Centrului Național Anticorupție, bani stabiliți tot drept cheltuieli de judecată. Este vorba despre suma de 217.758 de lei

CITIȚI ȘI...