Maestrul Eugen Doga va concerta în 4 locații inedite din Republica Moldova: Va ajunge și la Cetatea Soroca

Maestrul Eugen Doga va concerta în 4 locații inedite din Republica Moldova: Va ajunge și la Cetatea Soroca

4 spectacole dedicate aniversării compozitorului Eugen Doga, cu participarea nemijlocită a maestrului vor avea loc în perioada august-septembrie. Pentru defășurarea concertelor au fost selectate locații cu încărcătură istorică, imobile de patrimoniu restaurate, inclusiv cu suportul partenerilor externi.

Astfel, cele 4 concerte vor avea loc la: Castel Mimi din Anenii Noi – 20 august, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni – 21 septembrie, Cetatea Soroca – 22 septembrie și la Complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey” din orașul Hâncești – 23 septembrie.

Alături de maestrul Eugen Doga, în cadrul spectacolelor vor evolua Orchestra și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Trupa Akord, Vitalie Advahov ș.a.

Amintim că, printre alte manifestări ale Programului de acțiuni culturale dedicate aniversării a 80-a de la naşterea compozitorului Eugen Doga s-au regăsit și concertele organizate la Ateneul Român din București pe 26 aprilie și la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” pe 7 mai, dar și concertul din 12 octombrie de la Oradea.

Conform documentului, pe parcursul anului 2017 sunt preconizate spre desfăşurate o serie de activităţi culturale de omagiere a maestrului şi de promovare a creaţiei sale, precum organizarea concertelor aniversare, expoziţii de fotografii, montarea spectacolului de balet „Luceafărul”, desfăşurarea spectacolelor camerale, editare de cărţi, dar și organizarea întâlnirilor de creaţie cu participarea maestrului.

0