„Lupii Nopții”, motocicliștii lui Putin, întorși acasă la intrarea în Polonia

by Genko Genko

„Lupii Nopții”, grupul de motocicliști apropiat de președintele rus Vladimir Putin, nu au putut să intre pe teritoriul Poloniei, așa cum au fost avertizați și anterior, în încercarea lor de a ajunge până la Berlin, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Motocicliștii au ignorat avertismentele autorităților poloneze și au pornit duminică într-o călătorie ce urma să repete drumul „Armatei Roșii” din 1945. Însă odată ajunși la granița cu Polonia acestora le-a fost interzis accesul în țară, potrivit presei locale.

Potrivit grănicerilor polonezi, celor 10 motocicliști le-a fost interzis accesul din cauza că „nu au întrunit condițiile necesare intrării și șederii în țară”.

„Multe condiții prevăzute de legislația poloneză nu au respectat. Au fost mai multe încălcări, inclusiv ale legislației Schengen”, a declarat un purtător de cuvânt al punctului vamal polonez prin care motocicliștii doreau să intre în țară, citat de Unian.

Mai mulți membri ai clubului de motocicliști „Lupii Nopții”, o grupare trecută de SUA pe lista neagră după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, au încercat să organizeze o călătorie de la Moscova la Berlin, pentru a comemora 70 de ani de la sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial.

Varșovia a decis însă să nu le permită acestora accesul pe teritoriul țării, trimițând încă de săptămână trecută un avertisment Moscovei.

„Ministerul de Externe a transmis o notă diplomatică Ambasadei Rusiei de la Varșovia (…) cu privire la refuzul de a permite accesul în Polonia a unui grup organizat de motocicliști, printre care se numără și reprezentanți ai clubului Lupii Nocturni”, a arătat ministerul într-o declarație de presă.

„Lupii Nopţii” din Rusia, consideraţi de unii omologii „Hell’s Angels” din Statele Unite, sunt aliaţi apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Liderul rus a fost fotografiat în mai multe rânduri pe un Harley-Davidson, la evenimente organizate de clubul ultranaţionalist.

Citește și: „Lupii nopții”, gașca preferată a lui Putin – o mașinărie de ucis

CITIȚI ȘI...