Luare de ostatici într-o bancă din Rusia

by Genko Genko

Trei atacatori, între care un bărbat înarmat, au luat patru ostatici într-o agenţie a băncii ruseşti Zapadni din oraşul Belgorod, în vestul Rusiei, în apropiere de graniţa cu Ucraina, relatează Russia Today, în pagina electronică.

„Potrivit informaţiilor preliminare, sunt trei atacatori şi patru ostatici”, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate pentru RIA Novosti.

Atacatorii cer o răscumpărare de 25 de milioane de ruble (700.000 de dolari), a declarat sursa citată. Negocierile sunt în desfăşurare.

Informaţii contradictorii sunt oferite de agenţia Interfax, care citează o sursă din cadrul poliţiei, potrivit căreia o singură persoană a fost luată ostatică.

Incidentul are loc în timp ce banca centrală rusă a anunţat revocarea licenţei băncii Zapadni, care nu a reuşit să se conformeze normelor pentru menţinerea stabilităţii.

Pentru moment nu este clar dacă luarea de ostatici are legătură cu retragerea licenţei.

Taboidul Life News susţine că unul dintre atacatori a fost identificat drept Aleksandr Vdovin, în vârstă de 46 de ani, un client care a decis să îşi ridice depozitul cu ajutorul armei. Potrivit aceleiaşi surse, ostaticii ar fi directorul agenţiei, un casier şi un portar.

CITIȚI ȘI...