Locuitori din șapte localități din Dondușeni, Drochia, Criuleni și Dubăsari au beneficiat de detectoare de fum din partea IGSU

Locuitori din șapte localități din Dondușeni, Drochia, Criuleni și Dubăsari au beneficiat de detectoare de fum din partea IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a instalat recent detectoare de fum în șapte localități din raioanele Dondușeni, Drochia, Criuleni și Dubăsari. Angajații IGSU au instruit peste 200 de persoane, proprietari a locuințelor la capitolul respectarea normelor antiincendiare în utilizarea surselor de încălzire.

Acțiunile pompierilor au avut loc în contextul continuării Campaniei Naționale „O casă protejată – O viață salvată”. Potrivit specialiștilor, mai multe familii din localitățile Dondușeni, Ochiul Alb, raionul Drochia, Rîșcova și Zaicana, raionul Criuleni, dar și satul Pârâta raionul Dubăsari, au beneficiat de detectoare de fum, care au fost instalate de salvatori în locuințe.

Aceștia le-au vorbit oamenilor despre pericolul incendiilor, dar și despre reacționarea corectă în caz de declanșare a semnalului sonor a detectoarelor. Mai mult, pompierii au îndemnat oamenii să nu încalce regulile antiincendiare și să stingă focul din sobe pe timp de noapte.

Potrivit datelor IGSU, în 2018 în Republica Moldova au avut loc 1.378 incendii în care au decedat 76 persoane. Totodată, în perioada indicată au avut loc 44 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon în care au decedat 18 persoane.

Datorită Campaniei Naționale „O casă protejată – O viață salvată”, lansată de IGSU, 2.738 de oameni au beneficiat de instalații de prevenire a cazurilor de intoxicații, iar 3.093 de detectoare au fost instalate în gospodăriile din Republica Moldova.

0