(LIVE VIDEO) S-a ajuns la nouă morți în urma protestelor de la Kiev; NATO și UE iau atitudine

by Genko Genko

Conform ultimelor informații, numărul decedaților de pe urma confruntărilor de astăzi, de la Kiev, a crescut la 9. Este vorba despre 7 civili și doi polițiști.

Totodată, miliția ucraineană a înconjurat ”Euromaidanul” cu mașini blindate și le cere protestatarilor să părăsească piața din centru capitalei.

În urmă cu puțin timp, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a declarat ”profund preocupat” de escaladarea violențelor la Kiev și a îndemnat toate părțile să se abțină de la orice act de violență și să reia dialogul fără întârziere.

La rândul său, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton, s-a declarat ”foarte preocupată de îngrijorătoarea escaladare” a violențelor la Kiev, unde au fost uciși, potrivit poliției citate de Interfax, șapte civili și doi polițiști. ”Condamn orice folosire a violenței”, a declarat Catherine Ashton, potrivit unui comunicat. Oficialul UE le-a cerut totodată autorităților ucrainene să abordeze ”rădăcinile crizei”.

Mai jos vă oferim imagini live video în care puteți urmări desfășurarea evenimentelor din capitala ucraineană.

CITIȚI ȘI...