Limuzina lui Putin, lansată pe piaţă şi pentru cetăţenii obişnuiţi. Merge sub apă şi rezistă la explozii

Limuzina lui Putin, lansată pe piaţă şi pentru cetăţenii obişnuiţi. Merge sub apă şi rezistă la explozii

Cel mai nou model de la Renault, Arkana, a fost prezentat, în premieră mondială la Salonul auto de la Moscova. Tot aici, a făcut senzație nouă limuzină prezidențială a lui Putin.

Arkana este un coupe – crossover care îmbină cele mai bune părţi ale unui sedan cu ale unui SUV. Denumirea provine din latinescul arcanum, adică secret. În Rusia, Renault fabrică și Logan, Sandero şi Duster, care sunt, însă, comercializate sub sigla companiei franceze, așadar nu Dacia.

O altă premieră la salonul auto de la Moscova este Aurus Senat, o limuzină de fabricație rusă destinată cortegiului prezidențial. Şi urmaşa celebrelor ZIL-uri folosite, cu decenii în urmă, de liderii sovietici.

Vladimir Putin a folosit deja o maşină Aurus – dar varianata denumită Limousine – la ceremonia de depunere a jurământului, după victoria triumfală în alegeri, dar şi la întâlnirea cu Trump de la Helsinki. Liderul de la Kremlin, care era plimbat de obicei cu Mercedes, a ținut să transmită, astfel, un mesaj patriotic și de independență față de tehnologia occidentală.

0