Limbajul corporal al lui Putin, studiat de Pentagon

by Genko Genko

Un grup de lucru organizat sub egida Pentagonului s-a specializat în studierea limbajului corporal al conducătorilor străini, printre care și președintele rus Vladimir Putin, a recunoscut, vinerea trecută, un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP.

Aceste studii, realizate pentru Departamentul de Stat, sunt efectuate pentru un grup de reflexie al Pentagonului numit ”Office of Net Assessment”.

”Portretul psihologic al lui Putin a fost actualizat ultima oară în 2012”, a recunoscut un responsabil anonim al Pentagonului. Totodată, grupul de lucru a studiat 15 conducători străini, printre care premierul rus Dmitri Medvedev, fostul președinte irakian Saddam Hussein, liderul nord-coreean Kim Jong-Un și fostul șef al Al-Qaida, Oussama ben Laden.

Potrivit agerpres, într-un editorial publicat în 2004, Brenda Connors, o cercetătoare care efectuează aceste studii pentru Pentagon, oferea câteva indicații despre comportamentul șefului de la Kremlin. Modul în care se deplasează Putin arată, potrivit acesteia, ”un bărbat care luptă pentru a avansa. Această instabilitate este compensată printr-o nevoie acută de control intern, pe care o manifestă, etalându-și forța’”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în fiecare an, începând cu 2009, pentru aceste studii, sediul central al Departamentului Apărării, cheltuie circa 300 000 de dolari.

CITIȚI ȘI...