Ucraina: Liderul terorist Veaceslav Ponomariov a fost arestat

by Genko Genko

19:50 Agenția rusă Ria Novosti confirmă informațiile, citând lideri teroriști de la Donețk. Totuși, cauzele reținerii încă nu sunt clare.

16:20: Autoproclamatul ”primar popular” al Slavianskului, unul dintre cei mai importanți lideri ai teroriștilor proruși, Veaceslav Ponomariov, a fost arestat.

Conform LifeNews.ru, Ponomariov ar fi rămas și fără postul de primar, pe care și-l acontase la 13 aprilie, când forțele armate ale Kievului au declanșat Operațiunea Antiteroristă din estul țării.

Totuși, nu este foarte clar cine l-a arestat pe așa-zisul primar, deoarece Kievul nu ar fi făcut-o. Interfax-Ucraina l-a contactat pe unul dintre liderii așa-zisei ”republici populare” Donețk, Andrei Purghin, care a declarat că Ponomariov ar fi fost arestat chiar de către un alt lider terorist din Slaviansk, Igor Ghirkin, zis și ”Strelkov”.

Acesta a spus că nu este exclus ca ”Strelkov” să fi efectuat arestarea, în condițiile ”presiunilor războiului”. Totuși, el nu a putut confirma acest lucru, invocând faptul că ”nu există legătură telefonică” în acest moment cu Slavianskul.

Amintim că între Ponomariov și militarii ruși (în special ceceni) sosiți în Ucraina au izbucnit mai multe conflicte la sfârșitul săptămânii trecute. Conform Novosti Donbasa, Ponomariov i-ar  fi acuzat pe luptătorii caucazieni de jafuri și crime comise în oraș.

CITIȚI ȘI...