Liderul Hebollah: Arabia Saudită declară război Libanului

Liderul Hebollah: Arabia Saudită declară război Libanului

Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah a acuzat Arabia Saudită că declară război Libanului şi că îl reţine pe premierul libanez demisionar Saad al-Hariri împotriva voinţei acestuia, declaraţia fiind făcută la câteva zile după ce al-Hariri şi-a anunţat demisia în capitala saudită, transmite BBC.

,,Pe scurt, este clarc ă Arabia Saudită şi oficialii saudiţi au declarat război Libanului şi Mişcării Hezbollah din Liban, dar trebuie să spun că este un război în Liban”, a spus el.

Nasrallah a acuzat Arabia Saudită că ar fi dispusă să plătească ,,miliarde” Israelului pentru a lansa un atac militar asupra Libanului, ceea ce în opinia sa este ,,cel mai periculos lucru”, conform news.ro.

Liderul Hezbollah a reluat afirmaţia conform căreia Hariri a fost forţat să demisioneze de către saudiţi, precizând că acum nu există nicio urmă de îndoială asupra acestui lucru.

Mişcarea şiită Hezbollah este un aliat al Iranului şi se acuză reciproc cu Arabia Saudită pentru tensiunile din Liban şi din regiune.

Hariri a transmis într-o intervenţie televizată de la Riad că demisionează pentru că viaţa îi este ameninţată şi a lansat atacuri la adresa Hezbollah şi a Iranului.

Preşedintele libanez Michel Aoun şi alţi politicieni de rang înalt i-au solicitat să se întoarcă în ţară, ca urmare a suspiciunilor că ar fi reţinut de saudiţi în arest la domiciliu pentru a le face jocurile.

De altfel Aoun nu a acceptat demisia lui Hariri.

0