Liderii opoziției de dreapta, față în față cu experții Comisiei de la Veneția

by Genko Genko

Liderii opoziției extraparlamentare de dreapta, Maia Sandu și Andrei Năstase, au avut o întrevedere cu reprezentanții Comisiei de la Veneția aflați într-o vizită de documentare în țara noastră înainte de decizia pe marginea proiectului de modificare a sistemului electoral din țara noastră.

„Întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția mi-a oferit un bun prilej de a retrăi momentele în care apăram în instanță drepturile a zeci și sute de victime ale regimului comunist și ale creaturii sale diabolice. Astăzi am pledat cauza a câteva milioane de oameni, am apărat dreptul nostru la un viitor democratic, la o viață decentă, prosperă, într-un stat în care politicienii răspund politic pentru politici păguboase, iar pentru crime răspund penal și li se confiscă averile ilicit dobândite”, a scris după întrevedere președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Liderul PPDA a mai menționat că „tentativa lui Plohotniuc de a se salva politic și penal cu sprijinul lui Dodon și de a scufunda țara în întunericul dictaturii poate fi curmată”. „Și o vom curma. Doar să fim uniți!”, a conchis politicianul.

Amintim că o delegație a Comisiei de la Veneția se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 9-11 mai curent, în contextul inițiativei de modificare a sistemului electoral.

CITIȚI ȘI...