Leancă, despre acuzațiile că ar fi un proiect al lui Plahotniuc: Nu sunt prea multe comentarii de făcut

by Genko Genko

Fostul premier Iurie Leancă, care a părăsit Partidul Liberal Democrat după ce a eșuat în încercarea de a obține un nou mandat în fruntea Guvernului, susține că acuzațiile cum că în spatele proiectului său politic ar sta oligarhul Vladimir Plahotniuc nu merită a fi comentate prea mult.

Leancă a declarat într-un interviu pentru Timpul că a părăsit PLDM din cauza alianței pe care liberal-democrații au făcut-o cu PCRM și PD, iar insinuările lui Vlad Filat, cum că în spatele gestului său ar sta cineva, sunt lipsite de fundament.

„Prea multe comentarii‎ nu sunt de făcut la un lucru care este evident. Vlad Filat a făcut alianța cu PCRM și PD, deci cu Voronin, Lupu, Plahotniuc si ceilalți. Deci avem următoarea situație, cel care a făcut alianța cu Plahotniuc vine și lansează astfel de acuzații la adresa mea. Cred că este evident pentru toată lumea cu ce scop o face. Eu sunt cel care am plecat din PLDM tocmai din cauza acestei alianțe”, a declarat Iurie Leancă.

Anterior, în cadrul unei emisiuni la Pro TV, Leancă a precizat că Plahotniuc este un om influent, dar nu într-atât de mult precum se spune și „nu este corect” ca numele acestuia să fie implicat „peste tot”.

Întrebat atunci de ce în discursurile sale evită să pronunțe numele Plahotniuc și nu vorbește despre acesta, Leancă a răspuns: „Ba da, am fost întrebat dacă ne-am văzut. Am zis că în ultima perioada ne-am văzut de câteva ori. Am discutat subiecte politice, la fel cum am discutat și cu domnul Lupu”.

„Sunt într-o relație de corectitudine (cu Plahotniuc, n.r.)”, a mai spus Leancă, care a ținut să precizeze că nu e bine ca în toate să fie văzută „mâna Moscovei sau mâna lui Plahotniuc” și că acesta nu este atât de influent pe cât se spune.

„O fi el influent și așa mai departe, dar nu cred că este corect peste tot să găsim efectele unei imixtiuni din partea lui” a subliniat fostul prim-vicepreședinte PLDM.

CITIȚI ȘI...