Leancă a participat la reuniunea Comunităţii Statelor Independente

by Genko Genko

Șeful Executivului de la Chișinău, Iurie Leancă, a participat la Consiliul șefilor de Guvern al Comunităţii Statelor Independente.

Din delegația Republicii Moldova au făcut parte Vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, viceministrul Afacerilor Externe, Valeriu Chiveri, și Eugen Sturza, șef al Cabinetului Prim-ministrului.

În cadrul reuniunii, ce s-a desfășurat la Minsk, au fost examinate aproape 20 de subiecte. Prim-ministrul Iurie Leancă a semnat, împreună cu omologii săi din țările CSI, mai multe acte privind cooperarea comercial-economică, turism, sport, precum și cooperarea în domeniile tehnico-ştiinţific, financiar și socio-umanitar.

În final, s-a convenit că următoarea ședință a şefilor de Guvern din statele-membre ale CSI va avea loc la finele lunii octombrie curent în Așhabad, Turkmenistan.

Tot astăzi, șefii delegațiilor statelor CSI au fost primiți de către Președintele Belarusului, Aleksander Lukașenko, care a prezentat o informație despre ultimele evoluții cu referire la opțiunile de integrare, care se dezvoltă în spațiul Comunităţii Statelor Independente.

CITIȚI ȘI...