Lavrov compară NATO cu o ”grădiniță de copii”

by Genko Genko

Rusia a făcut luni apel la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord să pună capăt escaladării ”nejustificate” a tensiunilor, îndemnând-o la reluarea cooperării, prin vocea ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care a publicat un articol în acest sens în paginile ziarului britanic The Guardian.

”Lumea modernă nu este o grădiniță de copii, unde unii profesorii prescriu pedepse elevilor după cum vor. Declarațiile belicoase făcute la 1 aprilie, la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO la Bruxelles, nu concordă cu cerințele de dezamorsare a situației”, consideră șeful diplomației ruse, potrivit căruia ”o dezamorsare a situației” ar trebui să înceapă de la retorică.

Citește și: Accesul diplomaților ruși în sediul NATO din Bruxelles va fi limitat

”A venit timpul să fie oprită escaladarea tensiunilor nefondate și să fie relansată activitatea comună”, îndeamnă Alianța Nord-Atlantică ministrul rus de externe, pe fundalul unei crize fără precedent în relațiile dintre Rusia și Occident de la sfârșitul războiului rece.

NATO și-a suspendat orice cooperare militară și civilă cu Moscova ca urmare a anexării Crimeii de către Federația Rusă, care prin acest demers al său a încălcat integritatea teritorială și suveranitatea fostei republici sovietice, potrivit unui comunicat de presă al Alianței Nord Atlantice, dat publicității marțea trecută, în finalul unei reuniuni a miniștrilor de externe din țările membre.

CITIȚI ȘI...