Lavrov acuză SUA de ”trucaj”; americanii spun că Rusia e ”ridicolă”

by Genko Genko

Declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, făcute în cadrul unui interviu la postul de televiziune Russia Today au creat un adevărat război al polemicilor între Rusia și SUA.

Lavrov a lansat mai multe acuzații grave la adresa SUA, printre care că ar sta în spatele acțiunilor din Ucraina sau că ar fi trucat anumite poze pentru a demonstra implicarea Federației Ruse în tensiunile din estul țării vecine.

”Singurul lucru specific pe care Statele Unite îl prezintă, cu excepţia fotografiilor trucate pe calculator, singurul indiciu deosebit la care au apelat este că persoanele utilizează arme ruseşti”, a declarat Lavrov.

„Toată lumea utilizează în Ucraina arme ruseşti uşoare, pistoale de tip Kalaşnikov şi Makarov, prin urmare nu este un argument foarte convingător”, a adăugat el.

Replica Statelor Unite a fost una pe măsură, iar purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a calificat afirmațiile lui Lavrov drept unele ”ridicole”.

”Majoritatea afirmațiilor din acest interviu sunt ridicole și, practic, nu se bazează pe ceea ce se întâmplă pe teren”, a declarat Psaki.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a diplomației americane, afirmațiile ministrului rus potrivit cărora Statele Unite ”conduc acest spectacol în modul cel mai direct” sunt bune de clasat ”în categoria ridicol”.

”Acțiunile guvernului ucrainean sunt un răspuns legitim al autorităților ca reacție la ocuparea ilegală și armată a unor clădiri și a mai multor orașe din estul Ucrainei”, a subliniat Jennifer Psaki.

CITIȚI ȘI...