Laura Codruța Kovesi, invitată de Gaburici la Chișinău

by Genko Genko

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România, Laura Codruţa Kovesi, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova săptămâna viitoare, la invitația premierului Chiril Gaburici.

Invitaţia a fost lansată de către premierul Chiril Gaburici în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul român, Victor Ponta.

„Suntem foarte determinați să luptăm cu corupția la toate nivelurile, iar România este un exemplu pozitiv pentru Republica Moldova, la acest capitol. De aceea, credem că anume discuțiile directe cu șefa DNA și prezentarea practicilor eficiente de luptă cu corupția din România va încuraja autoritățile noastre să fie mai ferme în acțiunile pe care urmează să le întreprindă, pentru a combate fenomenul corupției din toate sistemele”, a declarat Gaburici, în timpul discuției telefonice cu Victor Ponta.

La Chişinău, şefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi, urmează să se întâlnească cu directorul CNA, Viorel Chetraru, președintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum şi alţi responsabili din domeniu.

Pe de altă parte, în perioada următoare, în Republica Moldova va veni o echipă de experţi, în frunte cu ex-preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, în prezent – consilierul preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, care are experienţă în implementarea reformelor şi combaterea corupţiei la toate nivelurile. Despre aceasta s-a discutat în cadrul vizitei pe care prim-ministrul a întreprins-o, săptămâna trecută, la Kiev, Ucraina. Experţii vor analiza situaţia din ţară şi vor stabili acţiunile exacte ce trebuie întreprinse pentru a combate corupţia.

CITIȚI ȘI...