„Latifundiarul” din lista PLDM renunță la mandatul de deputat. CEC dă undă verde următorului candidat în listă

„Latifundiarul” din lista PLDM renunță la mandatul de deputat. CEC dă undă verde următorului candidat în listă

Omul de afaceri Nicolae Fachira din Căușeni, candidatul cu numărul 36 în lista Partidului Liberal Democrat din Moldova, a renunțat la mandatul de deputat care urma să îi revină după demisia lui Iurie Leancă din funcția parlamentară, în favoarea fotoliului de vicepremier pentru Integrarea Europeană. Astfel, Comisia Electorală Centrală a dat undă verde următorului candidat în listă, Sergiu Ceauș (locul 37 în lista PLDM).

Nicolae Fachira este agricultor care deține circa 2000 de ha de teren agricol, este fondator al mai multor societăți cu răspundere limitată specializate în servicii pentru agricultură, fabricarea făinii, cultura cerealelor și leguminoaselor boabe, inclusiv producerea semințelor, comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și animalelor vii, precum și comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturilor și produselor din tutun.

Nu în ultimul rând, acesta este și consilier raional în Căușeni. Ce-i drept, actualmente, în dreptul acestuia nu este indicată apartenența politică. Astfel că nu era clar dacă avea să adere la fracțiunea PLDM, în cazul în care accepta mandatul de deputat.

Vedeți și: Un agricultor şi consilier „neafiliat” din Căuşeni i-ar putea lua locul lui Iurie Leancă în Parlament. Cărei fracţiuni sau grup se va alătura

Sergiu Ceauș, candidatul cu numărul 37 în lista PLDM este jurist și, la momentul înaintării în listă era în funcția de vicepreședinte al Consiliului raional Criuleni, pe care a deținut-o din 2013. Acesta a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat, fiind și doctorand la aceeași facultate, a activat la Banca Națională, la Asociaţia Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate Publică și a fost șef al Aparatului Președintelui Consiliului Municipal Chișinău.

Deja după alegerile parlamentare din 2014, pe 4 martie 2015, Sergiu Ceauș a fost numit în funcția de secretar adjunct al Guvernului, iar la 14 iulie 2015 acesta a fost
înaintat în funcția de secretar general interimar al Executivului.

Citiți și: Ghileţchi admite că i-ar putea lua locul lui Leancă în prezidiul Parlamentului. Pe următorul deputat PLDM îl va convinge cu „argumente politice”

0