La o zi de la anunțarea alegerilor noi la Bălți, fostul viceprimar Igor Șeremet a fost reținut pentru 72 de ore. Motivul

La o zi de la anunțarea alegerilor noi la Bălți, fostul viceprimar Igor Șeremet a fost reținut pentru 72 de ore. Motivul

Fostul viceprimar al municipiului Bălți și primar interimar al capitalei de nord a țării Igor Șeremet a fost reținut pentru 72 de ore. Despre aceasta anunță fostul primar al municipiului, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, cu trimitere la sursele sale interne.

„Oamenii cunoscători asigură că Igor Șeremet a refuzat să meargă la alegerile din Bălți în calitate de candidat din partea PDM. Plahotniuc s-a înfuriat și a dat comanda să fie arestat. Șeremet a fost reținut pentru 72 de ore”, a scris acum câteva minute primarul demisionar Renato Usatîi.

În dimineața zilei, actualul viceprimar de Bălți, Nicolae Grigorișin a anunțat că în biroul său au loc percheziții. Potrivit acestuia, procurorii au solicitat unele acte după care au plecat.

Este de menționat faptul că toate aceste acțiuni au loc la mai puțin de 24 de ore de la decizia Comisiei Electorale Centrale de a anunța pentru data de 20 mai alegeri în capitala de nord a țării.

Partidul Democrat în persoana lui Vlad Plahotniuc a anunțat anterior că nu va înainta un candidat propriu la funcția de primar al capitalei, pledând pentru un „candidat unic” din partea partidelor proeuropene. Acesta însă nu s-a referit defel la alegerile noi din Bălți.

0