La Monaco se deschide un Consulat onorific al Republicii Moldova

by Genko Genko

Prim-ministrul Iurie Leancă se află astăzi în Principatul Monaco unde a avut întrevederi cu Prințul Albert al II-lea‎ și cu ministrul de Stat, Michel Roger.

În cadrul întâlnirii cu Prințul de Monaco, șeful Executivului moldovean și-a exprimat recunoștința pentru această vizită: „Este prima vizită de așa nivel de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Principatul Monaco. Sper în consolidarea și aprofundarea acestor relații bilaterale”, a spus Leancă.

Iurie Leanca a vorbit și despre parcursul european al Republicii Moldova, despre reformele care au loc în țară și relațiile cu partenerii externi. De asemenea, el s-a referit la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, pe 27 iunie.

„Punerea în aplicare a prezentului Acord va deschide largi posibilități pentru antreprenorii străini și noi investiții în economia moldovenească. Dorim să dezvoltăm o relație constructivă, de parteneriat cu Principatul Monaco și să identificăm direcții concrete de cooperare bilaterală în beneficiul celor două țări”, a declarat Premierul.

Ulterior, Iurie Leancă s-a întâlnit cu ministrul de Stat, Michel Roger. Cei doi au discutat despre cooperarea în cadrul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale și promovarea investiţiilor. La întrevedere au fost prezenți ministrul Afacerilor Externe și cel al Finanțelor din Monaco.

Tot astăzi, la Monaco a fost inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova, care va fi condus de Giuseppe Boglio. În context, Premierul și-a exprimat speranța că odată ‎cu deschiderea acestui consulat, companiile din Monaco vor veni cu o misiune de afaceri în Republica Moldova și că relațiile economice și comerciale se vor dezvolta.

CITIȚI ȘI...