La Criuleni permisul de conducere costă 500 de euro

by Genko Genko

Ofițerii de la CNA și Procuratura Anticorupție i-au reținut pe Şeful Secţiei Înmatricularea Transporturilor şi Calificarea Conducătorilor Auto Criuleni (SÎTCCA), directorul unei şcoli auto din aceeaşi localitate, precum şi un fost angajat al şcolii menţionate, pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Aceștia sunt suspectați că ar fi pretins şi primit diferite sume de bani de la un cetăţean pentru a-l favoriza la examenele de obţinere a permisului de conducere.

Directorul școlii auto i-a cerut unui cetățean suma de 1600 de lei pentru susținerea examenului teoretic și i-a promis că îl poate ajuta să-l susţină şi pe cel extern, la Secţia Înmatricularea Transporturilor şi Calificarea Conducătorilor Auto Criuleni. Pentru ultimul serviciu însă, funcţionarul a cerut 500 de euro – bani care ar fi trebuit să ajungă, printr-un intermediar, la şeful SÎTCCA Criuleni.

Astfel, anchetatorii au stabilit că cei 500 de euro au fost transmiși intermediarului care, la rândul său, a pretins că are influenţă asupra şefului Secţii de Înmatriculate a Transporturilor şi Calificarea Conducătorilor Auto Criuleni.

Pe acest caz, ofiţerii CNA au pornit o urmărire penală pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 324 al.(2) Cod penal pe faptul coruperii pasive comise de către şeful SÎTCCA Criuleni în complicitate cu alte persoane. Potrivit legislaţiei, coruperea pasivă se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. În acelaşi timp, intermediarul este cercetat pentru trafic de influenţă.

În prezent, cei trei sunt reţinuţi şi se află în custodia CNA.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu

3 comments

dimbSoibe 28 ianuarie 2023 - 23:56

Tri Sprintec is a 28 day regimen of tablets, taken as prescribed fertility pills online The functional renal unit is the nephron, which is composed of the following

Răspuns
dimbSoibe 2 februarie 2023 - 06:13

buy kamagra online in uk In contrast, treatment with tacrolimus correlated with a 14

Răspuns
occuckBok 6 martie 2023 - 15:47

See Herpes Simplex for additional details cialis from usa pharmacy taking any and I mean any fertility medicine without a doctor that is willing to monitor you is not something I would recommend

Răspuns