La Chișinău ar putea fi deschisă o ambasadă a Canadei

by Genko Genko

În viitorul apropiat, la Chișinău s-ar putea deschide o reprezentanță diplomatică a Canadei. Despre acest lucru au discutat, luni, Ministrul canadian de Externe, John Baird și Prim-ministrul Iurie Leancă.

Cei doi oficiali au mai discutat despre intensificarea relațiilor bilaterale moldo-canadine și atragerea investițiilor în economia Republicii Moldova.

”Deschiderea unei ambasade a Canadei la Chișinău ar face mai ușoară viața moldovenilor care au emigrat în Canada, dar și a rudelor rămase în Republica Moldova. De asemenea, acesta va fi un factor important în atragerea investițiilor canadiene în economia Republicii Moldova”, a spus Iurie Leancă.

Prim-ministrul a discutat despre reformele aplicate în domeniul justiției, eforturile Guvernului de a diversifica sursele de energie electrică și agenda europeană. Premierul a menționat creșterea economică – de aproape nouă la sută – înregistrată pe parcursul anului 2013, măsurile luate în vederea atragerii investițiilor și creșterii exporturilor produselor moldovenești.

La rândul său, John Baird a remarcat progresele înregistrate de țara noastră pe parcursul ultimelor patru ani și a menționat că Ottawa sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova. Ministrul canadian a declarat că țara sa va sprijini Republica Moldova, inclusiv prin direcționarea investițiilor în econimia țării noastre.

John Baird este primul ministru al Afacerilor Externe al Canadei care a efectuat o vizită la Chișinău.

CITIȚI ȘI...