Kremlinul utilizează o reţea de socializare care propune tinerilor de a merge împreună la alegeri

by Genko Genko

Autorităţile ruse au decis să atragă tinerii la alegerile guvernatorilor prin intermediul reţelei de socializare „Mamba”. Astfel, a fost lansată o aplicaţie care ajută utilizatorului să-şi găsească partener pentru a merge împreună la alegeri. Potrivit aşteptărilor, dacă experimentul va fi unul reuşit, aplicaţia va fi utilizată şi la alegerile prezidenţiale din 2018.

„Mamba” a lansat aplicaţia „Împreună la alegeri” – aceasta este accesibilă şi pentru iPhone şi Android. Designul aplicaţiei corespunde în totalitate cu aplicaţia standard. Aceasta propune tinerilor să se întâlnească în ziua alegerilor din 10 septembrie, care vor avea loc în 16 regiuni, pentru a vota împreună. În cazul în care propunerea de „a vota împreună” corespunde la ambii utilizatori, aceştia primesc un mesaj în care sunt înştiinţaţi că „Se pare că ne-am plăcut unul altuia. Putem merge împreună la alegeri”. După aceasta utilizatorii obţin dreptul de a discuta prin mesaje. La fel, aplicaţia oferă posibilitatea de a găsi o secţie de vot convenabilă ambilor vizitatori.

Solicitat de TV Rain, directorul general al „Mamba”, Andrei Broneţkii, a menţionat că li s-a „recomandat” să lanseze aplicaţia dedicată alegerilor, dar a refuzat să precizeze cine anume a venit cu „recomandarea”. Reţeaua de socializare „Mamba” aparţine prin intermediul unui off-shore cipriot de 31% lui Mail.ru, deţinut de Alişer Usmanov. Acţionar majoritar este grupul „Finam”

Potrivit unor surse apropiate administraţiei prezidenţiale de la Kremlin, ideea lansării unei aplicaţii de acest gen aparţine tehnologilor care colaborează cu blocul politic intern al Kremlinului. Propunerea a fost analizată la şedinţe de nivel înalt de la Kremlin, fiind luată decizia de a testa aplicaţia la alegerile guvernatorilor.

CITIȚI ȘI...