Kliciko cere retragerea imunităţii deputaţilor-separatişti

by Genko Genko

Aleşii poporului care incită separatiştii şi scindează ţara, trebuie să fie lipsiţi de imunitate şi să fie atraşi la răspundere.

Despre asta a declarat luni liderul partidului UDAR, Vitali Kliciko, la reuniunea conducătorilor fracţiunilor şi comisiilor parlamentare, relatează Unian, cu referire la un comunicat al serviciului de presă al partidului.

El a menţionat că „omuleţii verzi” sunt atât de impertinenţi, deoarece autorităţile ucrainene nu întreprind nimic pentru a-i opri.

„Cum poate să conducă în continuare un om ai cărui subalterni poartă culorile separatiştilor sau pur şi simplu privesc în altă parte? Trădarea trebuie pedepsită. Asta se referă şi la aleşii poporului. Cât o să mai dureze turneele lui Ţarev, ale câtorva comunişti şi ale altora, care incită separatiştii şi continuă să ruineze ţara?”, a subliniat Vitali Kliciko.

Acesta este convins că cetăţeni ruşi organizează şi iau parte la dezordinile din estul Ucrainei.

De asemenea, Kliciko se arată deranjat de faptul că preşedintele interimar, Oleksandr Turcinov, nu a convocat o şedinţă a parlamentului.

„Oleksandr Valentinovici, eu am insistat ca astăzi parlamentul să se reunească în şedinţă, dar nu l-aţi convocat. Responsabilitatea pentru salvarea ţării o poartă şi parlamentul. Situaţia din Crimeea arată că tărăgănarea poate avea consecinţe grave”, a menţionat Kliciko.

CITIȚI ȘI...