Klaus Iohannis despre moartea Regelui Mihai l: Națiunea noastră este în doliu

Klaus Iohannis despre moartea Regelui Mihai l: Națiunea noastră este în doliu

Un mesaj de regret a postat Președintele României, Klaus Iohannis pe o reţea de socializare, prin care transmite un îndemn către cetățenii României în privință la decesul Regelui Mihai l. Şeful Statului a mărturisit că această veste i-a adus o profundă durere și tristețe care aduce națiunea în doliu.

Astăzi Regele Mihai l, a încetat din viaţă la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani, iar această veste a stârnit reacţii din partea autorităţilor. Astfel, preşedintele României vine cu un mesaj de regret.

„Astăzi, națiunea noastră este în doliu. Un mare om de stat și un mare român a plecat dintre noi. Am primit cu profundă durere și tristețe vestea morţii Majestății Sale Regelui Mihai I. Călătoria aproape seculară a ultimului Suveran al României se încheie aici. Prin tot ceea ce a făcut, Regele Mihai și-a pus întreaga viața în slujba țării noastre și a servit-o cu demnitate și responsabilitate până în ultima clipă. În aceste ore, vă îndemn pe toți să avem puterea și înțelepciunea să onorăm așa cum se cuvine meritele lui Mihai I. Dumnezeu să-L odihnească în pace!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de facebook.

Principesa Moștenitoare Margareta și principele Radu au ajuns pe 5 noiembrie în Elveția, după ce starea generală a fostului suveran se agravase și prezenta o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței.

Regele Mihai a încetat din viaţă, astăzi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

0