Kiwi: proprietăți și beneficii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fructele de kiwi conţin până la 85% apă multe minerale şi vitamine utile organismului, o cantitate semnificativă de vitamină A, C, E, D, B6, B9, dar şi potasiu, betacaroten, fibre, antioxidanţi, acid folic, magneziu, calciu, iod, fier, zinc, fosfor, pectină, acizi organici. Persoanele care doresc să-şi asigure necesarul de aceste vitamine în corp trebuie să mănânce un fruct kiwi cu 30 de minute înainte de masă şi astfel aceste elemente nutritive vor fi absorbite mai bine în organism. Cei care sunt hipertensivi pot servi în fiecare zi kiwi, deoarece acest fruct are potasiu şi scade tensiunea arterială. Având în vedere că are o cantitate mică de zahăr poate fi consumat cu încredere de bolnavii de diabet.

Datorită conținutului ridicat de vitamine kiwi deţine mai multe proprietăți benefice pentru organism. Conținutul ridicat de vitamina C este foarte util în prevenirea gripei și a răcelilor, întărind sistemul imunitar. Prezența de diferite minerale face din kiwi un excelent remediu împotriva oboselii și a anemiei, iar ca urmare a prezenței unei anumite vitamine, acesta ajută la absorbţia fierului.

Având un conţinut ridicat de fibre, kiwi deţine şi proprietăţi laxative, astfel ajutând la reglarea funcțiilor intestinului și previne formarea de hemoroizi. Datorită prezenței acidului ascorbic are o acțiune protectoare asupra arterelor, contracarează colesterolul rău, menține constantă tensiunea arterială și ajută circulația sangvină. Kiwi deţine şi proprietăți antioxidante datorită prezenței diferitor vitamine care ajută la reducerea radicalilor liberi.

Kiwi, un aliat de nădejde al femeilor însărcinate

Kiwi este un fruct exotic pe care orice femeie însărcinată ar trebui să-l includă în dieta ei. Este bogat în substanţe nutritive atât de necesare unei sarcini normale.
Kiwi conţine substanţe nutritive benefice femeilor însărcinate. Acesta este bogat în acid folic, un nutrient imperios de necesar pentru prevenirea defectelor congenitale la făt, pentru producerea de noi celule şi pentru formarea organelor vitale ale fătului în primele luni de sarcină. Şi pentru femeile care doresc să rămână însărcinate, acidul folic este indicat cu două luni înainte de conceperea unui copil.
Femeile însărcinate au nevoie de o cantitate mai mare de fibre, iar kiwi aduce un aport important. O cantitatea sănătoasă de fibre reduce riscul de a dezvolta hemoroizi sau de a suferi de constipaţie. Având în vedere faptul că acest fruct este încărcat cu o mulţime de vitamine, minerale si nutrienţi atât de benefici pentru femeia însărcinată, trebuie introdus în dieta zilnică.

Kiwi în bucătărie

Kiwi poate fi folosit şi ca ingredient în prepararea diferitelor mâncăruri gustoase. Una din acestea, întâlnită des în bucătăria mediteraneană şi care este şi foarte gustoasă este orezul cu kiwi.

Kiwi conţine puţine glucide, are proprietăţi vindecătoare, vitaminizante, mineralizante şi dietetice. Nu are proteine, carbohidraţi şi grăsimi, astfel că pe masa de bucătărie mai poate fi combinat foarte bine şi cu alte fructe în sucuri şi salate, dar mai ales cu pepene galben, coacăze, căpşuni, ananas, portocale, mere verzi şi grapefruit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...