Kiev: Rusia trebuie să plătească 350 de miliarde de dolari Ucrainei

by Genko Genko

Rusia trebuie să plătească aproximativ 350 de miliarde de dolari Ucrainei pentru distrugerile provocate în regiunea Donbas (estul separatist ucrainean), a declarat duminică ministrul adjunct ucrainean al dezvoltării economice şi comerţului, Aleksandr Borovik, citat de agenţia Unian.

„Suma estimată este de aproximativ 350 de miliarde de dolari. Rusia va trebui să plătească la un moment dat. Ucraina trebuie să stabilească suma exactă şi să-şi apere interesele în acest sens”, a afirmat Aleksandr Borovik.

Potrivit ministrului ucrainean, „situaţia este asemănătoare cu cea a Kuweitului după ce a fost invadat de Irak, în 1991, şi când pierderile au fost estimate la 320 de miliarde de dolari”.

Rusia este acuzată de Kiev şi de Occident de susţinerea militară a rebelilor proruşi din estul Ucrainei, prin trimiterea de trupe şi echipamente militare în regiune, acuzaţii pe care Moscova le respinge categoric. Conflictul din estul Ucrainei, izbucnit în urmă cu un an de zile, a făcut până în prezent peste 6.200 de morţi.

CITIȚI ȘI...