Kia a lansat noul model Optima: Imagini și informații oficiale

by Genko Genko

Kia a dezavăluit noua generaţie a modelului Optima, un model de segment mediu care propune clienţilor un design atrăgător şi o lista cu tehnologii avansate de comunicare.

Modelul sud-coreean este un sedan de segment D, care a activat şi în Europa împotriva unor modele cu renume, ca Volkswagen Passat şi Ford Mondeo.

Deşi nu s-a bucurat de un succes comercial notabil, modelul a fost apreciat întotdeauna pentru designul său, motiv pentru care noua generaţie caută să păstreze liniile sportive ale vechii generaţii. Noul Optima are la bază un şasiu complet nou, mult mai rigid, mai lat şi mai lung, capabil să îşi oglindească dimensiunile şi în interior, scrie Automarket.ro.

0-noua-kia-optima-front

Prin urmare, nu e de mirare că noul Optima este mai spaţios decât predecesorul său. Tot la interior trebuie notat că berlina oferă materiale de o calitate superioară, scaune create dintr-o spumă specială care îmbunătăţeşte confortul, precum şi o tapiţerie din textil, piele sau piele Nappa, în funcţie de buget.

kia-optima-sx-turbo-4

Spiritul premium se oglindeşte afară prin noile culori de caroserie exclusiviste, botezate Vibrant Blue, Dynamic Grey şi Deep Red.

Lista de tehnologii va include un sistem multimedia Kia Uvo, care include conexiune la internet şi va servi drept proiecţie pentru camera de marşarier sau sistemul Around View Monitor. Nu lipsesc nici sistemele de siguranţă avansate, cum sunt pilotul automat adaptiv, frînarea de urgenţă autonomă, farurile adaptive şi asistentul la ieşirea din parcare cu spatele.

kia-optima-sxl-5

Gama de motorizări va include mai multe propulsoare pe benzină, însă cea mai pretabilă soluţie pentru piaţa autohtonă ar putea deveni noul agregat de 1.6 litri turbo, capabil să dezvolte 180 de cai putere şi 264 de Nm. Motorul este asistat de o cutie automată cu şapte rapoarte (DCT). Despre opţiunile diesel nu există prea multe informaţii, dar ne putem aştepta la utilizarea aceleiaşi unităţi de 1.7 litri, folosită şi de actualul model.
Noua generaţie Optima va ajunge pe piaţă spre sfârşitul acestui an.

kia-optima-sx-turbo

CITIȚI ȘI...