Kerry, după întrevederea cu Putin: Suntem într-un moment critic pentru Rusia

by Genko Genko

Secretarul de stat american John Kerry a declarat miercuri că este „critic” pentru Rusia „să acționeze” în favoarea respectării regimului de încetare a focului în estul Ucrainei, declarația șefului diplomației americane intervenind după întâlnirile avute marți la Soci cu omologul său rus Serghei Lavrov și cu președintele Vladimir Putin.

„Suntem într-un moment critic pentru Rusia și pentru separatiști, care trebuie să acționeze pentru respectarea acordului de la Minsk”, a afirmat Kerry, înainte de începerea reuniunii miniștrilor de externe din statele membre NATO, reuniune ce are loc la Antalya, în sud-vestul Turciei, după cum relatează AFP.

Tot la Antalya, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut apel la implementarea „de urgență” a acordurilor de la Minsk.

Situația din Ucraina a fost una din temele centrale ale convorbirilor maraton avute marți la Soci (stațiune rusă pe țărmul Mării Negre) de secretarul de stat american cu președintele Vladimir Putin și ministrul de externe Serghei Lavrov. Recunoscând ca armistițiul este încălcat în prezent de ambele părți, Rusia și Statele Unite au convenit să facă uz de influența lor pentru a le determina să pună în aplicare toate prevederile acordurilor de la Minsk.

CITIȚI ȘI...