Jurnaliștii de la Soci sunt supravegheați video în timp ce fac duș?

by Genko Genko

Oficialii ruşi au afirmat că plângerile unor jurnalişti privind hotelurile din Soci sunt exagerate, precizând că supraveghează video camerele în care aceştia sunt cazaţi, fapt care a atras însă alte proteste la nivel internaţional privind nerespectarea intimităţii oaspeţilor acelor hoteluri.

Avem sisteme de supraveghere video în hoteluri care ne arată oameni care se duc să facă duş şi rotesc robinetul pentru a porni apa caldă”, a declarat vicepremierul rus Dmitri Kozak, care este responsabil de pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Soci.

Această afirmaţie a lui Dmitri Kozak a stârnit însă un val de indignare, presa internaţională arătându-se stupefiată că autorităţile ruse îi supraveghează pe jurnaliştii cazaţi în hotelurile din Soci chiar şi în timp ce aceştia fac duş.

Ulterior, un purtător de cuvânt al lui Dmitri Kozak a declarat că nu există supraveghere video în camerele de hotel în care sunt cazaţi oaspeţii şi nici în băile acestora.

Purtătorul de cuvânt al lui Kozak a precizat că echipamentele de supraveghere video au fost folosite în timpul lucrărilor de construcţie a hotelurilor şi în timpul pregătirii acestora pentru primirea oaspeţilor.

Amintim că mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Jocurile Olimpice de la Soci au început în urmă cu câteva zile să împărtăşească pe reţeaua Twitter experienţele lor hilare şi groteşti din hotelurile în care au fost cazaţi pentru a acoperi mediatic Olimpiada de Iarnă.

CITIȚI ȘI...