Jurnalist rus, întors la Moscova de pe Aeroportul Chişinău; Dodon cere explicaţii de la SIS

by Genko Genko

Redactorul șef al ziarului „Argumentî i Faktî”, Igor Chernyak, nu a fost autorizat să intre pe teritoriul Republicii Moldova, astfel şeful statului a cerut Serviciului de Informații și Securitate detalii despre interzicerea intrării în țară a jurnalistului rus.

Conform publicației ruse Ria Novosti, Dodon cere explicații de la SIS după ce unui jurnalist rus i s-a interzis accesul în Republica Moldova. Informația despre interdicția lui Igor Chernyak a fost publicată pe site-ul ziarului „Argumentî i Faktî”. Conform anunțului, împreună cu jurnalistul interdicție au primit şi doi oameni de afaceri, dintre care unul, cetățean al Rusiei, deține o vinărie în ţara noastră.

Aceştia au fost întorși de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În acest context Dodon a „condamnat cu fermitate blocarea activității mass-media rusești”. „Mai ales că o majoritate pro-europeană nu dorește să observe activitățile anti-stat ale unor mass-media occidentale din România care subminează în mod deschis statalitatea Moldovei”, a declarat Dodon pentru sursa citată.

Poliția de Frontieră a Moldovei precizează că persoanelor în cauză nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova pe motiv că nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificând scopul vizitei.

CITIȚI ȘI...