Jurgen Klopp va prelua FC Barcelona din vară; nu vine singur

by Genko Genko

FC Barcelona nu e tcomai pe placul suporterilor în mandatul lui Gerardo Martino. Echipa a fost deja eliminată din Champions League, în timp ce în Primera e abia pe poziția secundă.

Jocul e și el unul departe de cel pe care catalanii l-au arătat în mandatele lui Guardiola sau Vilanova, așa că cei din conducerea Barcelonei pregătesc o mutare care ar readuce spectacolul pe ”Camp Nou”.

Și cine ar putea fi mai potrivit pentru Barcelona decât Jurgen Klopp, antrenorul ce a readus Borussia Dortmund în prim-planul fotbalului mondial, făcând ca BVB să fie comparată cu FC Barcelona în perioada în care domina Bundesliga.

Conform Mundo Deportivo, care citează un jurnalist apropiat echipei blaugrana, Klopp ar fi semnat deja un precontract cu FC Barcelona, el urmând să ajungă pe Camp Nou din sezonul viitor. Antrenorul german l-ar putea aduce cu el și pe Marko Reus, mijlocașul german ce a marcat 27 de goluri în cei doi ani la BVB și care este titular în națională.

Totuși, aducerea lui Reus ar putea întâmpina probleme, în condițiile în care Barcelona a primit o interdicție la transferuri din partea FIFA până în 2015.

În cariera sa, Klopp a antrenat doar la Mainz și Dortmund. Cu BVB a reușit să câștige două titluri de campioană a Germaniei (2011 și 2012) o Cupă (2012) și o Supercupă (2013). De asemenea, a ajuns în finala Champions în League în 2013.

CITIȚI ȘI...