Jocurile Paralimpice de la PyeongChang au doborât recordul de bilete vândute

Jocurile Paralimpice de la PyeongChang au doborât recordul de bilete vândute

Organizatorii Jocurilor Paralimpice de iarnă de la PyeongChang au ajuns la 320.531 de bilete de intrare vândute, doborând astfel recordul acestei competiții, stabilit în urmă cu patru ani la Soci (Rusia), când s-au vândut 316.200 de tichete, a anunțat Comitetul Paralimpic Internațional, citat de agenția EFE.

La ceremonia de deschidere a acestei competiții, desfășurată vineri, au asistat 21.000 de persoane (72,5% dintre biletele vândute), în timp ce 105.966 de tichete au fost cumpărate pentru primele trei zile de întreceri.

Cel mai urmărit eveniment de până acum a fost partida de curling în scaun cu rotile dintre Coreea de Sud şi Canada, care a avut o asistență de 86%, urmat de partida de hochei pe gheață dintre echipele Coreei de Sud şi Japoniei (82%).

Cu şase zile înainte de încheierea Jocurilor Paralimpice, comitetul de organizare de la PyeongChang a vândut 90% dintre biletele de intrare pentru toate probele rămase de disputat.

Andrew Parsons, președintele Comitetului Paralimpic Internațional, a estimat că aceste date reprezintă „o veste fantastică”.

„Aceste Jocuri sunt un record din mai multe privințe. Avem mai mulți sportivi, țări, medii de comunicare și televiziunii decât oricând”, a subliniat Parsons.

Preşedintele Comitetului de organizarea a Jocurilor, Lee Hee-Beom, a declarat la rândul său că „oamenii din Coreea de Sud au îmbrățișat pasiunea Jocurilor și au experimentat pentru prima oară sportul paralimpic”.

„Numărul vizitatorilor străini a reprezentat, de asemenea, o bucurie, pentru aceștia au creat o atmosferă extraordinară”, a conchis Hee-Beom.

0