JO 2016 – Tenis: A câștigat aurul olimpic, iar acum o stradă din San Juan îi va purta numele

JO 2016 – Tenis: A câștigat aurul olimpic, iar acum o stradă din San Juan îi va purta numele

Un parlamentar portorican a prezentat un proiect de lege pentru ca o stradă din capitala San Juan să poarte numele Monica Puig, după cel al jucătoarei de tenis care a cucerit prima medalie olimpică de aur din istoria insulei Porto Rico.

Mai precis, o secțiune din bulevardul Juan Ponce de Leon, care trece prin fața teatrului Jose Miguel Agrelot va purta numele Monica Puig, care a furnizat o imensă surpriză în turneul feminin olimpic de tenis.

„Monica reprezintă o mândrie și un exemplu pentru Porto Rico, nu doar pentru că a intrat în istorie prin câștigarea medaliei de aur, dar și prin modestia, determinarea și perseverența ei, care au făcut-o să câștige inimile și admirația tuturor”, a declarat parlamentarul Jose Aponte Hernandez.

Monica Puig, 22 ani, a cucerit prima medalie de aur pentru Porto Rico la JO 2016 și a devenit prima campioană olimpică latină la tenis.

Sâmbăta trecută, sute de persoane au întâmpinat-o cu căldură pe Monica Puig la revenirea în țară, inclusiv guvernatorul Porto Rico, Alejandro Garcia Padilla. Jucătoarea ocupă în prezent locul 34 în ierarhia WTA, potrivit Agerpres.

0