Japonia intenționează să-și repornească reactoarele nucleare

by Genko Genko

Japonia își va repune în funcțiune reactoarele nucleare, ale căror condiții de siguranță au fost confirmate de inspectorii în domeniul nuclear, a declarat astăzi premierul nipon Shinzo Abe, la o sesiune a Camerei Consilierilor, relatează agenția chineză de știri Xinhua.

”Aș vrea să repornim reactoarele confirmate ca fiind sigure, conform standardelor stricte ale Autorității de Reglementare Nucleară, în timp ce obținem înțelegerea din partea localnicilor”, a declarat premierul nipon, Shinzo Abe, în timpul sesiunii parlamentului japonez.

După accidentul nuclear de la Fukushima, din martie 2011, reactoarele nucleare ale Japoniei și-au stopat activitatea, în ciuda îngrijorărilor opiniei publice.

Aproximativ 30% din energia electrică a Japoniei era furnizată de centralele nucleare, înainte de producerea accidentului de la Fukushima. În prezent, doar 1,7% din energia Japoniei este producă de centralele nucleare, ceea ce constituie un deficit de energie.

Menționăm că ieri, mii de oameni au protestat în apropierea clădirii Parlamentului din Tokyo, împotriva utilizării energiei nucleare în Japonia.

CITIȚI ȘI...