Japan Tobacco a donat tehnică Poliţiei de Frontieră pentru combaterea contrabandei cu ţigări

by Genko Genko

Poliția de Frontieră a primit tehnică de calcul și echipament din partea companiei Japan Tobacco International (JTI), unul dintre cei mai importanți producători de ţigări la nivel mondial. Întregul lot va ajunge la Direcţia Urmărire Penală şi Direcţia Investigaţii Speciale, subdiviziuni care vor contribui la dezvoltarea abilităţilor instituției de combatere a criminalităţii transfrontaliere, în particular, a contrabandei cu produse din tutun.

Donaţia a avut loc în cadrul Protocolului de colaborare, semnat de către JTI şi Poliția de Frontieră în anul 2013, care prevede cooperarea în scopul contracarării comerțului ilicit cu țigări.

jti2

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, compania JTI apreciază şi susţine eforturile Poliției de Frontieră în activitatea antifraudă, manifestând sprijinul deplin în continuarea acţiunilor de combatere a comerțului ilegal cu ţigări. Echipamentele donate, precum și programele de instruire a poliţiştilor de frontieră, organizate de JTI, ar trebui să servească drept instrumente de protejare a intereselor statului, cât şi ale mediului de afaceri.

jti3

În anii precedenți, compania JTI a contribuit la dotarea Poliției de Frontieră cu computere, imprimante, aparate foto și camere video, inclusiv pregătirea personalului antrenat în prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări.

jti4

JTI este divizia internațională a Japan Tobacco Group, unul dintre principalii producători de țigarete la nivel global. JTI are sediul central în Elveția, fiind prezentă în peste 120 de ţări. Compania comercializează unele dintre cele mai apreciate mărci la nivel mondial, cum sunt: Winston, Mevius, Camel, Benson & Hedges, Sobranie sau LD.

CITIȚI ȘI...