Jaf ca-n filme: Doi bărbați, dintre care unul în stare de ebrietate au maltratat un șofer și i-au furat mașina

Jaf ca-n filme: Doi bărbați, dintre care unul în stare de ebrietate au maltratat un șofer și i-au furat mașina

Doi bărbați de 27 și 34 de ani, locuitori ai raionului Edineț și Chișinău au fost reținuți de inspectorii de patrulare, fiind suspectați de maltratarea unei persoane și sustragerea automobilului acestuia.

Suspecții, în după amiaza zilei de ieri, s-au apropriat de un bărbat de 55 de ani care se afla în preajma unei stații Peco din satul Corlăteni, raionul Râșcani. Fără niciun motiv, acesta a fost atacat de către suspecți, adică l-au lovit în cap cu un obiect și l-au deposedat de mașina personală de model „Nissan”.

Imediat, echipajele de patrulare teritoriale care activau pe adiacentul dat au fost orientate la depistarea și reținerea lor. În scurt timp, în aproprierea satului Răuțel, raionul Fălești automobilul a fost stopat. În momentul reținerii, inspectorii de patrulare au aplicat forța fizică pentru imobilizarea bărbaților.

În urma testării suspectului care se afla la volanul mașinii reținute, acesta era în stare de ebrietate avansată, având 1,25 mg/l în aer expirat. Persoanele reținute au fost escortate la Inspectoratul de Poliție pentru documentarea tuturor circumstanțelor.

Pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, suspectul riscă o amendă în mărime de la 37.500 la 42.500 de lei cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Totodată, ambii suspecți urmează să fie documentați penal conform legislație pentru săvârșirea unei tâlhării și a unui jaf.

0