(VIDEO) Cele mai spectaculoase drumuri din Europa: Transfăgărăşanul, pe primul loc

(VIDEO) Cele mai spectaculoase drumuri din Europa: Transfăgărăşanul, pe primul loc

Un jurnalist auto britanic a prezentat un clasament al celor mai bune drumuri din Europa, iar pe primul loc se află Transfăgărăşan din Romania.

Proiectul la care a participat Steve Sutcliffe a fost realizat împreună cu cei de la Ford şi BP/Castrol, informează Geeky Gadget.

Astfel, traseele au fost notate în funcţie de criterii precum suprafaţa drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj şi, nu în ultimul rând, mâncarea şi băutura specifice la nivel local.

Echipa de cercetare a parcurs 15.000 de kilometri în 12 luni pentru a identifica acele trasee de pe Bătrânul Continent care-ţi taie respiraţia.

La final au fost alese cele mai bune 6 drumuri, pe care jurnalistul le-a testat apoi cu cele mai noi modele de la Ford: Focus RS, Mustang 5.0 cu motor V8 GT, Mustang 2.3 cu motor EcoBoost, Focus ST, Focus ST diesel şi Fiesta ST.

Fiecare traseu a fost filmat şi publicat de curând pe YouTube sub forma unei compilaţii video numite „Europe’s Greatest Driving Roads”.

Pe primul loc se află Transfăgărăşan, care a primit un scor de 51 de puncte dintr-un total de 60. În clip, jurnalistul Steve Sutcliffe susţine că şoseaua a fost construită în timpul comunismului, la comanda lui Nicolae Ceauşescu, care „a vrut să ofere oamenilor posibilitatea de a fugi în munţi în cazul unei invazii a URSS”.

„Dacă eşti un adevărat pasionat de condus, Transfăgărăşanul este locul care trebuie vizitat”, a transmis britanicul.

Iată toate drumurile care au intrat în top:

România, Transfăgărăşan

Marea Britanie, North Yorkshire, Blakey Ridge

Spania, Catalonia, C462

Franţa, Alpi, D526 si D926

Germania, Şoseaua din Pădurea Neagră, B500

Mallorca, MA10 – „Drumul muntelui”

Transfăgărăşanul a fost inclus în mai multe topuri ale celor mai spectaculoase şosele, inclusiv în cel realizat de emisiunea britanică „Top Gear”.

0