Iurie Leancă: Lucrările de reparație a drumurilor vor fi realizate în termenele stabilite

by Genko Genko

Lucrările de reparație a drumurilor vor fi realizate în termenele stabilite. Anunţul a fost făcut de prim-ministrul, Iurie Leancă, în cadrul ședinței Consiliului Fondului Rutier.

Totodată, în cadrul întrunirii s-a anunțat că au fost desfășurate licitații pentru 90% din volumul acestor lucrări. Iurie Leancă a precizat că este importantă accelerarea mobilizării în teren a executorilor de lucrări, dar şi urgentarea procedurilor de licitaţie, fiind asigurată

În acest context, s-a menționat că în 12 localități drumurile au fost deja reparate, după ce primăriile din satele respective au depus dosarele, ca urmare a Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier, aprobat de Guvern în luna martie.

Premierul a spus că este importantă accelerarea mobilizării în teren a executorilor de lucrări, dar şi urgentarea procedurilor de licitaţie, fiind asigurată, în primul rând, transparenţa maximă a acestora.

De la începutul anului, au fost instalate aproape cinci mii de indicatoare rutiere noi, a fost aplicat marcaj rutier pe o lungime de 350 km şi marcate 352 de treceri pietonale.

Conform Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pe anul 2014, cheltuielile totale pentru lucrările de reparaţie şi întreţinere a drumurilor publice au fost stabilite în volum de 1326,593 milioane lei. În primele cinci luni ale anului, s-au cheltuit 279,9 mii lei.

CITIȚI ȘI...