Iurie Leancă califică drept falsuri informațiile privind achitarea studiilor fiului său de Ilan Șor. „Nu am luat bani de la el”

Iurie Leancă califică drept falsuri informațiile privind achitarea studiilor fiului său de Ilan Șor. „Nu am luat bani de la el”

Fostul premier și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în perioada jafului secolului, Iurie Leancă, califică drept falsuri informațiile relatate documentar într-o investigație jurnalistică a JurnalTV, potrivit cărora fiul său mai mic a învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Un „argument” care îl aduce acesta în apărarea sa este că anume el a invitat compania Kroll în Moldova, iar dacă ar fi fost vinovat nu ar fi făcut acest lucru.

„Nu am luat bani de la Ilan Șor, nu am avut cu el afaceri financiare sau de alt gen și aduceți-vă aminte, până la urmă, cine a invitat compania Kroll în Republica Moldova. Oare eu, dacă aș fi fost vinovat cu ceva, aș avea ceva de ascuns, aș fi invitat această companie?!”, s-a întrebat Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la postul de televiziune Canal 2.

Vedeți și: (VIDEO) Studiile mezinului lui Iurie Leancă, achitate de Ilan Șor din „miliardul furat”. Ce spune actualul vicepremier

Potrivit acestuia, de fiecare dată când a fost invitat să depună mărturii la instanțele de anchetă, a mers, a depus, inclusiv la acest subiect, iar dacă va fi nevoie – va merge în continuare. „Pentru că nu vreau să ascund nimic. Vreau doar să se afle adevărul, cine a furat banii și cum putem să recuperăm acești bani”, a mai spus Leancă.

Nu în ultimul rând, acesta a ținut să menționeze că nu Andrei Năstase ar trebui să-i țină „lecții de integritate și moralitate”. Asta deoarece, potrivit lui, „de patru ani susține că nu lucrează nicăieri și în același timp își permite ca familia lui să stea într-o casă în cea mai scumpă zonă din Germania, să-și trimită copiii la o școală privată, extrem de scumpă”.

0