Italia: Colosseum-ul ar putea deveni o inimă ”vibrantă” a Romei, care va găzdui concerte și spectacole frecvente

Italia: Colosseum-ul ar putea deveni o inimă ”vibrantă” a Romei, care va găzdui concerte și spectacole frecvente

La secole distanță de vremurile în care în Colosseum-ul din Roma răsunau clinchetul săbiilor care se ciocneau în arenă și strigătele spectatorilor din tribune, noua directoare a celui mai faimos monument din Italia intenționează să permită în acest loc istoric organizarea de concerte rock susținute de artiști precum Sting și U2, informează The Telegraph.

Alfonsina Russo a fost desemnată vineri directoarea amfiteatrului, în cadrul eforturilor guvernului italian de a revigora sectorul patrimoniului cultural al țării.

Muzicienii ar urma să susțină concerte într-o zonă placată cu lemn din arena Colosseum-ului care acoperă ceea ce a fost odată locul unde pe nisip se scurgea sângele gladiatorilor răpuși în luptă și al animalelor sălbatice măcelărite în cadrul unor spectacole fastuoase.

„Mi-aș dori ca el să revină la funcția sa inițială, un loc frecventat de oameni obișnuiți, un loc în care locuitorii Romei să poată urmări spectacole și să se plimbe așa cum se obișnuia pe vremea împăraților”, a declarat pentru cotidianul Corriere della Sera Alfonsina Russo, la bază arheolog, cu o vastă experiență în administrarea siturilor de patrimoniu.

„Vreau să redevină un loc familiar, nu un loc de care să te ferești din cauza cozilor enorme de turiști. Ar fi minunat dacă Sting sau Bono ar cânta aici. Vreau un loc care trăiește, vibrant, nu doar un muzeu pe care îl vizitezi o dată în viață”, a mai spus ea.

În Colosseum au mai avut loc anterior concerte, precizează The Telegraph. Cel mai recent a fost susținut în septembrie atunci când o combinație neobișnuită de artiști formată din cântărețul de operă Andrea Bocelli, Sir Elton John și Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, a susținut un spectacol în scop de binefacere.

În 2003, Sir Paul McCartney a cântat în fața a circa 400 de fani în cadrul unui concert caritabil.

Russo a dat asigurări că sub conducerea sa concertele vor fi organizate mai frecvent în încercarea de a crește popularitatea sitului parte a Patrimoniului Mondial, care se învecinează cu Forumul Roman și cu Dealul Palatin. „Vreau ca toată această regiune arheologică să fie cu adevărat inima orașului”, a mai spus ea, conform Agerpres.

0